Drie tips om uitgestrekter te hardlopen en je looptechniek te verbeteren

  • Geplaatst op
  • Door Geart Jorritsma
  • 0
Drie tips om uitgestrekter te hardlopen en je looptechniek te verbeterenPK-adviseur Geart, toploper op hoog niveau, vertelt:

Valt het je weleens op dat veel hardlopers hardlopen alsof ze nog steeds achter hun bureaustoel zitten? Daar gaan we nu iets aan doen. In dit artikel geef ik je enkele tips om uitgestrekter te gaan hardlopen.

Activatie & krachttraining

Om mooi uitgestrekt te kunnen hardlopen, is het belangrijk om voldoende kracht in je bilspieren en hamstrings te hebben. Daarnaast is het belangrijk om deze spieren na een lange dag zittend werk te “activeren” voordat je gaat hardlopen.

Dit kun je doen door kort enkele krachtoefeningen uit te voeren voordat je gaat hardlopen. Drie geschikte oefeningen voor een warming-up:

✔ 2 sets van 6 diepe squats
✔ 2 sets van 6 uitvalspassen per been
2 sets van 5 keer op een verhoging stappen

Heuvelsprints

Ook het doen van versnellingen en korte sprints tegen een heuvel op is een goede manier om meer kracht in de bilspieren en hamstrings te krijgen. Doe bijvoorbeeld regelmatig 5 keer een versnelling van 10 seconden tegen een heuvel op aan het einde van een duurloop. Wandel vervolgens als rust weer terug.

Wanneer je heuvelop hardloopt, merk je dat je veel meer moet uitstrekken. Je kunt heuvelsprints als een heel specifieke vorm van krachttraining zien.

Focus tijdens het hardlopen

Als laatste is het aan te raden om tijdens een duurloop af en toe een momentje extra op te letten dat je goed uitgestrekt hardloopt. Ga bijvoorbeeld iedere tien minuten twee minuten lang heel overdreven uitgestrekt hardlopen. Doe net alsof er iemand voor je loopt waar je overheen probeert te kijken.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten via [email protected] 
Succes!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.