Geart Jorritsma

  • Geplaatst op
  • 0
Geart Jorritsma

ónze kampioen op de 10.000 meter

Beste hardloopfanaat,

Mijn naam is Geart Jorritsma, sinds enkele weken werk ik bij PK Runningshop. Zelf ben ik naast verkoopmedewerker ook een fanatieke hardloper en volg ik de HBO studie Commerciële economie. Ik ben geboren en getogen in de Friese stad Sneek. Een klein jaar geleden ben ik naar Arnhem verhuisd om hier bij Loopland Gelderland onder begeleiding van Honore Hoedt te trainen. Zelf leef ik als een topsporter en is mijn ambitie om uiteindelijk aan de marathon op de Olympische Spelen deel te nemen. Sinds ik bij Loopland Gelderland train heb ik veel vooruitgang geboekt, afgelopen winter ben ik onder andere 4e van Nederland geworden op het NK cross en twee weken geleden won ik een bronzen plak op de 10,000m bij het NK atletiek in Utrecht met een persoonlijk record van 30 minuten en 50 seconden.

Gewoonlijk train ik twee keer per dag. Meestal sta ik rond kwart voor zes op en begin ik de dag met een duurloop van 12 kilometer. Na het ontbijt stap ik op de trein naar Dodewaard en werk ik meestal tot twee uur in de middag of ga ik naar school. Als ik thuis kom slaap ik een halfuurtje om weer op te laden voor de tweede training. De tweede training is meestal een groepstraining op Papendal, Heyenoord of Warnsborn in Arnhem. Maandag staat er meestal een heuveltraining op het programma. Dinsdag en donderdag een intervaltraining op Papendal en woensdag krachttraining bij Healthclub Heyenoord. Zaterdagochtend staat er een intervaltraining op het programma op Warnsborn. Zondag doe ik een lange duurloop op de Veluwe van maximaal 30 kilometer. In totaal doe ik meestal 10 hardlooptrainingen per week, drie keer core-stability en krachttraining en meestal ook wekelijks een fietstraining. Wedstrijden zijn meestal in de weekenden, in de zomer staan er voornamelijk baanwedstrijden op het programma en in de winter ligt de focus op het crossen. Tussen de seizoenen door loop ik ook regelmatig een wegwedstrijd. De leukste wedstrijden om te lopen vind ik persoonlijk de kampioenschappen, omdat het dan niet om tijd gaat maar om plaats en er meer tactiek bij komt kijken. De leukste wedstrijd die ik ooit heb gelopen is de Highgate Harriers night of the 10k pb’s, dit is een 10.000m wedstrijd op de atletiekbaan in Londen. Er staat enorm veel publiek langs de kant, veel muziek en de wedstrijd is een groot feest.

Voordat ik naar Arnhem verhuisde werd ik getraind door mijn vader Harry Jorritsma. Dit beviel altijd erg goed en ik heb onder zijn coaching altijd vooruitgang geboekt. Toen ik langzaamaan steeds snellere tijden begon te lopen kreeg ik het idee dat ik wel eens goed zou kunnen worden in deze sport. Het idee om bij Loopland Gelderland te gaan trainen is ontstaan toen ik samen met de talentengroep Mila Friesland een keer mee mocht trainen op Warnsborn, hier trainde ik mee met onder andere wereldkampioene Sifan Hassan en Nederlands kampioen 5.000m Dennis Licht. Door deze training ben ik geïnspireerd geraakt om ook alles uit mijn sport te gaan halen.

In het centrum van Arnhem woon ik samen met drie andere topsporters, een langeafstandloper uit Driebergen, een 1500 meter loper uit Noorwegen en een 800 meter loopster uit IJsland. Een gevarieerd groepje dus.

Mijn ambitie is om marathonloper te worden en uiteindelijk deel te nemen aan de marathon op de Olympische spelen.

Graag zie ik u langskomen in de winkel waarbij ik u niet alleen kan adviseren over de juiste hardloopartikelen, maar ook om mijn ervaring met u te delen!

Geart Jorritsma

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.