Grensverleggend Voetstappenpad

  • Geplaatst op
  • 0
Grensverleggend Voetstappenpad

Natuurliefhebbers opgelet!

Grensverleggend Voetstappenpad

Graag stellen wij jullie voor aan Ezra. Een ervaren hardloopster in hart en nieren en altijd op zoek naar (hardloop)uitdagingen. Dit keer was het tijd voor het Voetstappenpad in Hilversum. Een lange route langs heidevelden en bossen. Juist in deze periode van het jaar een aanrader om te genieten van de natuur! Een lange afstand (hard)lopen gaat niet vanzelf. Nemen jullie altijd genoeg energie mee voor onderweg?

Onzekerheid

Vandaag loop ik samen met Gieny het voetstappenpad rond Hilversum. Ik vind het retespannend, want ik heb nog nooit zo ver gelopen en het is onduidelijk hoe lang de route precies is. Volgens de website en de informatiebordjes is de route circa 25 kilometer lang. Vorige maand heb ik de route in twee etappes gewandeld en kwam ik op 28,5 kilometer, maar anderen zeggen weer dat het 30 kilometer is. Ik ben daarom erg blij dat Gieny meeloopt, want zij heeft veel meer ervaring dan ik en is een goede motivator, dus samen heb ik er vertrouwen in!

Kou

Het heeft de laatste dagen gevroren en ook nu is de temperatuur rond het vriespunt. Mijn trailschoenen aantrekken heeft daarom weinig zin, want de grond is strak bevroren. Een beetje demping van mijn ‘weg’schoenen is dan wel fijn! Soms is het balanceren op de kapotgereden en weer opgevroren blubbersporen en ik probeer uiteraard ook even of het ijs het al houdt! Het meeste last van de kou hebben mijn spieren. Mijn hamstrings zijn al tijden mijn zwakke plek en ondanks mijn thermo-ondergoed en wintertight protesteren ze de hele weg hevig. Dat wordt weer lekker foamrollen!

Voeding

Voor een duurloop van een tot anderhalf uur neem ik geen eten mee, maar dit gaat wat langer duren. Ik ben daarom erg blij dat ik van PK Running een set gels van Overstim’s heb gekregen. Kan ik die vandaag mooi testen! Uiteraard heb ik tijdens een trainingsronde al een keer een gelletje geprobeerd om te kijken hoe mijn maag zou reageren, maar die hield zich prima. Vandaag heb ik de energix gels mee en de antioxydant gels, zodat ik die kan afwisselen. Na een uur over de heide en door het bos te hebben gelopen, neem ik de eerste energix gel. De smaak is citroen en dat vind ik lekker, maar het is wel fijn dat je geen nasmaak in je mond houdt. We lopen zo te kletsen dat ik de antioxydant gel pas drie kwartier daarna neem. Ook deze gel slik je gemakkelijk in een tot twee slokken door en heeft geen nasmaak. Voor de afwisseling neem ik een paar kilometer later weer een energix gel, wat voor mijn gevoel erg snel op de vorige zit. Ergens tegen de 23 kilometer kom ik in een enorme dip terecht. De route is daar verhard, wat ik niet leuk vind, en de magie van de natuur is even volledig verdwenen. Vlak voordat we het laatste stuk natuurgebied inlopen, neem ik daarom een Coup de Fouet. Dé gel voor als je erdoorheen zit. Inderdaad loop ik daarna het laatste stuk weer een tempo sneller. Al kan dat natuurlijk ook iets met paard en stal te maken hebben.

Samengevat vind ik Overstim’s een gemakkelijk te nemen gel waarvan de smaak niet in je mond blijft hangen. De gel plakt wel een beetje op je handen als je morst, maar ik heb daar zeker geen last van gehad. De tubetjes zijn gemakkelijk te openen en met de originele dop weer te sluiten. Op raadselachtige wijze ben ik wel twee dopjes kwijtgeraakt. Sorry, moeder natuur!

Afstand

Tijdens de voorbereiding op het voetstappenpad heb ik twee keer een halve marathonafstand gelopen en één keer dik 25 kilometer. Toch blijf ik het spannend vinden of ik de hele route kan blijven rennen. Bij elke kilometer vertelt mijn app de afstand en vanaf 20 kilometer voelt elke kilometer als een soort overwinning. Na mijn inzinking bij de 23 kilometer is het doorbijten, maar voel ik me fysiek weer goed. Terug bij de start is Strava gestopt, omdat de batterij leeg is. Op de andere app hebben we er 26,94 kilometer opzitten. Bijna 27 kilometer! Dat is dus een halve marathon en dan nog een rondje dorp erachteraan! Het is over, het is voorbij, het zit erop. Na maanden voorbereiding heb ik mijn doel behaald. Ik moet nog even bijkomen. Zowel letterlijk als figuurlijk, maar dit was een mooi grensverleggende rondje Hilversum!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.