Het begeleiden van een visueel beperkte

  • Geplaatst op
  • 0
Het begeleiden van een visueel beperkte

Wensen, hartenwensen, wacht niet en laat ze uitkomen.

Dit was mijn hartenwens en het stond al even op het bekende lijstje. Volgende week, tijdens de Valley Run op zaterdag 15 juni om 13.00 uur, gaan Richard en ik inhoud geven aan een hartenwens. Een wens waar ik lange tijd van heb gedroomd, het begeleiden van een visueel beperkte.

Ruim drie maanden geleden heb ik kennis mogen maken met Richard van Essen. Richard heeft de ziekte van Leber, een oogziekte. Voor hem betekende dit een aantal jaar geleden dat hij in een zeer kort tijdbestek van 100% gezichtsvermogen terugviel naar slechts 2%.

In het Oogcafé van Veenendaal heb ik Richard voor het eerst gesproken. Het Oogcafé? voor mij toen nog volstrekt nieuw, iets als onderdeel van de cultuurfabriek in Veenendaal. In mijn speurtocht was ik simpelweg op zoek naar een persoon met een visuele beperking om hem of haar kennis te laten maken met mijn favoriete bezigheid “hardlopen”.

Na een grote omzwerving ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij de voorzitster van het Oogcafé. Enthousiast als ze was, gaf zij mij tijd en ruimte voor een presentatie van mijn wens. Zo goed als ik kon heb ik mijn favoriete bezigheid in dit bijeenzijn uit de doeken gedaan. Aan het einde van deze bijeenkomst werd al snel duidelijk dat ik handen op elkaar kreeg en mensen enthousiast had gemaakt.

Uiteindelijk werd Richard gekozen en wij beide zijn gestart met de beste intenties. Er is ruimschoots tijd gegeven om niet meer alleen mijn hartenwens uit te laten komen, maar ook zijn wens en wil om te gaan hardlopen. Met een rugzak aan ervaring in het hardlopen, maar niet in het begeleiden van visueel beperkte personen ben ik gestart.

Nu drie maanden verder, zonder noemenswaardige hindernissen heb ik een wens ingevuld met heel veel ervaring rijker. Richard is gekomen van het niet kunnen slapen tot een volwaardige atleet. Dit is gewoonweg heel erg mooi om te ervaren. Een win win situatie dus.

Richard mag ik tijdens de Valley Run op zaterdag 15 juni om 13.00 uur begeleiden tijdens zijn 5 kilometer run. Hierna is hij in training bij een nieuw loopmaatje van KoBra-Sportief op de dinsdag en donderdagavonden. We gaan ervan uit dat dit ook goed gaat lopen.

Richard, succes en geniet ervan.

Albert Koedam organisator KoBra-Sportief

Bron: Veenendaalsekrant.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.