Menu
0
01Oct2019
Sprinttraining hardlopen

Sprinttraining hardlopen

Sprinttraining hardlopen: voor langeafstandslopers

Sprinttraining hardlopen: wist je dat sprinttraining je helpt om sneller en met een betere looptechniek te hardlopen? Waarschijnlijk denk je niet direct aan het doen van sprinttraining wanneer je traint voor langere afstanden. Toch heeft sprinttraining enkele grote voordelen voor langeafstandslopers. Sterker nog, de beste hardlopers doen bijna allemaal regelmatig sprinttrainingen.

Ten eerste spreek je met sprinttraining de snelle spiervezels aan die je op langzamere tempo’s nooit aanspreekt. Door ook deze snelle spiervezels te trainen, vergroot je de “vijver” van spiervezels die je kunt aanspreken wanneer je vermoeid raakt in een wedstrijd. Dit zorgt er ook voor dat je een betere eindsprint kunt leveren en dat kan net het verschil maken wanneer je die concurrent die jou altijd net verslaat in een wedstrijd weer tegenkomt.

Daarnaast heeft sprinttraining een erg positieve invloed op je looptechniek. Wanneer je sprint ga je reactiever, met een hogere pasfrequentie en meer op je voorvoet lopen, zo leer je door sprinttraining een efficiëntere looptechniek aan.

Sprinttraining hardlopen: hoe doe je het?

1. Maak de sprints niet langer dan 10 seconden, wanneer je langer op volle snelheid achter elkaar doorloopt ga je verzuren en dat is niet het doel van deze training.

2. Neem ten minste 2 minuten rust tussen iedere sprint. Door lang rust te nemen bouw je geen lactaat op en wordt het geen verzurende training, waardoor je geen zware benen krijgt.

3. Focus op ontspanning en een goede techniek. Wanneer je kijkt naar hoe Usain Bolt sprint, lijkt het alsof hij helemaal niet voluit gaat. De kunst van goed sprinten is ontspanning en technisch goed lopen.

Begin met versnellingen heuvelop. Loop als eerste sprinttraining op 90% van je maximale snelheid vier keer 10 seconden heuvelop met steeds twee minuten wandelen als rust. Heuvelop sprinten is een stuk minder belastend. Bouw geleidelijk uit naar zes herhalingen en doe de sprints op steeds vlakker terrein.

Wanneer je voldoende rust tussen de sprints neemt, is deze training helemaal niet belastend en prima te combineren met bijvoorbeeld een duurloop.

sprinttraining hardlopenVeel schoenkeus bij PK Runningshop in Dodewaard. Laat je adviseren!

Sprinttraining hardlopen: aan de slag op de juiste hardloopschoenen!

Doe iedere maand één keer per week enkele heuvelsprints zoals hierboven beschreven en merk wat dit voor jou doet. Doe dit op de juiste hardloopschoenen! Laat ze aanmeten bij PK Runningshop!

sprint training hardlopen
Voorbeeld hardloopschoen voor sprinttraining: New Balance 880

Hardloopschoenen voor sprinttraining hardlopen

Je traint om zo reactief mogelijk te lopen tijdens het sprinten, waardoor het ideaal is om sprinttraining op een wedstrijdschoenen te doen. We adviseren om langs te komen bij PK Runningshop om samen te kijken welke sprintschoenen het meest geschikt zijn voor jou!

Sprinttraining hardlopen

Welke schoenen zijn geschikt voor jou? Dit kan bijvoorbeeld de New Balance 880 of 890 of Saucony Ride zijn. Ga naar PK voor persoonlijk advies en voor de beste hardloopschoenen!

Maak afspraak
We adviseren een afspraak te maken om een lange wachttijd te voorkomen.

 Persoonlijk 1-op-1 advies 
 Gratis voet- en loopscreening
 Deskundige en ervaren adviseurs
35m lange indoor hardloopbaan met video-opname
✔ Gratis parkeren voor de deur en aan de A15

PK Runningshop | Dalwagen 43 | 6669CB Dodewaard | 0488-480350 | [email protected]

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.