Menu
0

Compressiekousen

Compressiekousen hardlopen

Heb je snel last van spierpijn? Of wil je hardloopblessures voor zijn? Compressiekousen werken uitstekend bij kuitklachten, shinsplint- en achillespeesproblemen. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen. Ook zorgen de kousen voor een optimale afvoer van afvalstoffen en minder vermoeide benen na je training. Dit zorgt voor een sneller herstel en je hebt ook minder snel last van kramp en stijve kuiten. 

Compressiekousen bij blessures

Compressiekousen kunnen ingezet worden voor blessurepreventie en als middel om het herstel na een blessure te bevorderen. Compressiekousen werken preventief door de kuitspieren bij de landing tijdens het hardlopen beter bij elkaar te houden. Dit zorgt voor minder trekkrachten aan de achillespees en het scheenbeenvlies.

Compressiekousen helpen bij het herstel van een blessure door de doorbloeding in de kuitspieren te verbeteren. Bij bijvoorbeeld een zweepslag of een verkramping werken compressiekousen als het ware als een trekpleister. Na spierscheuring worden de wondranden beter tegen elkaar aan gedrukt en zo wordt het herstelproces versneld.

Compressiekousen bij prestatie & herstel

Tijdens je hardlooptraining, dus tijdens inspanning, helpen compressiekousen om afvalstoffen zoals melkzuur in de kuitspieren beter af te voeren. Dit zorgt voor minder stijve spieren na het hardlopen en verminderd de vermoeidheid. Ook worden compressiekousen vaak gedragen na de training om zo het herstelproces te verbeteren.

Voor wie zijn compressiekousen een aanrader?

Compressiekousen zijn aan te raden als je het volgende wil verminderen of verhelpen:

✔ Minder stijve spieren en vermoeidheid na je training
✔ Dikke kuiten/vochtophoping in de kuiten
✔ Kuitklachten
✔ Spierkrampen
✔ Scheenbeenklachten
✔ Achillespeesklachten
✔ Spataderen

Bij spataderen en vochtophoping in de kuiten helpen de compressiekousen om de doorbloeding te verbeteren en het vocht af te voeren. Bij kuitblessures zorgt de verbeterde bloedsomloop voor sneller herstel van de geïrriteerde plek, waardoor een pijntje minder snel in een blessure resulteert. In het geval van dikke kuitspieren helpen de kousen om het schudden van de kuiten tegen te houden, dit helpt om blessures te voorkomen.

Aanmeten compressiekousen

Om optimaal te kunnen profiteren van de werking van compressie is de maatvoering en de juiste kous met voldoende compressie essentieel. Bij PK Runningshop hebben wij de expertise om jouw benen op te meten en voor jou de perfecte maat te kiezen.
Maak online een afspraak

Het verschil tussen een compressiekous en een compressietube is dat een compressiekous voor een sneller herstel na afloop van je training zorgt. Een compressietube is voornamelijk geschikt voor kuit- en scheenbeenklachten.

Herzog compressiekousen hardlopen

De compressiekousen hardlopen van Herzog Medical worden persoonlijk aangemeten. Op zes verschillende punten wordt de kuit opgemeten. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm. De Herzog compressiekousen hebben een aflopende compressie, dit betekent dat de kousen de grootste compressie geven onderaan de kuit en minder bovenaan de kuit. Dit zorgt voor een groter effect. De compressiekousen van Herzog staan er om bekend dat het aantrekken een uitdaging kan zijn. We geven hier graag wat tips over in onze winkel.

Bekijk online een deel van ons Herzog compressiekousen assortiment.

Herzog compressiekousen

CEP compressiekousen hardlopen

PK Runningshop heeft ook CEP compressiekousen in haar assortiment. CEP compressiekousen zitten vergeleken met Herzog compressiekousen minder strak en kunnen daardoor comfortabeler zijn tijdens het hardlopen. Het verschilt per persoon en per situatie voor welk merk er uiteindelijk wordt gekozen.

Bekijk een deel van ons CEP compressiekousen assortiment online.

CEP compressiekousen

Wil jij compressiekousen uitproberen? Maak een afspraak en onze adviseurs helpen je graag verder!

Maak afspraak

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis