Menu
0
10Jul2020
Alles wat je moet weten over Saucony!

Alles wat je moet weten over Saucony!

Door: GeartReacties: 0

Als klant van PK Runningshop ben je vast wel bekend met het Amerikaanse merk Saucony. De schoenen van Saucony zijn de favoriet van veel hardlopers. Het bedrijf is in 1898 opgericht en specialiseert zich volledig op de hardloopsport. De naam Saucony komt van de rivier die langs de eerste fabriek in Pennsylvania stroomde. Het Logo van Saucony laat dan ook een rivier met daarin drie stenen zien.

De schoenen

De schoenen van Saucony staan bekend om het lichte gewicht en de zachte demping. Daarnaast focust Saucony met ontwikkelingen zoals het ISO-fit systeem en het Formfit bovenwerk op een optimale pasvorm. Dit zorgt ervoor dat de schoenen als het ware als sokken perfect om de voeten aansluiten. Ook hebben de meeste schoenen van Saucony een relatief lage heeldrop (het verschil in hoogte tussen hak en voorvoet van de zool) van 8mm. In combinatie met het lichte gewicht maakt dit Saucony schoenen vooral ook erg geliefd bij voorvoet/middenvoet landers.

Onderstaand lichten we enkele van de modellen van Saucony toe en laten we zien welk model voor welke loper geschikt is.

Saucony Kinvara

Dit is het lichtste model dat wij van Saucony voeren. Met 221 gram is deze schoen ideaal voor de lichtvoetige hardloper. De heeldrop van deze schoen is slechts 4mm, wat hem ideaal maakt voor de voorvoetloper. Voor de lichtvoetige loper heeft de schoen voldoende demping om voor duurlopen gebruikt te worden. Verder wordt deze schoen vaak als wedstrijdschoen of voor intervaltrainingen gebruikt.

Meer weten over dit model? Lees hier meer!

Saucony Ride

De Ride is bij PK toch wel het meest verkochte model. Deze schoen komt erg overeen met bijvoorbeeld de Ghost van Brooks of de 880 van New Balance. De Ride is een stevig model en geschikt voor de meeste hardlopers. De schoen is soepel in de afwikkeling en een stevige hielkap geeft de nodige ondersteuning. Deze schoen is ideaal als allround hardloopschoen. De Ride heeft voldoende demping voor lange duurlopen, maar het lichte gewicht en de soepel afwikkeling maken hem ook geschikt voor intervaltrainingen.

De nieuwste versie van de Ride is nu verkrijgbaar! Leer hier meer!

Saucony Triumph

De Triumph is de luxe schoen van Saucony, dit model heeft nog meer demping dan de Ride en is extra zacht. De grote hoeveelheid zachte demping maakt de schoen ideaal voor bijvoorbeeld lange duurlopen of een hersteltraining na een wedstrijd. De schoen is geschikt voor veel verschillende hardlopers, aan de ene kant heeft de schoen voldoende demping voor de haklander, maar is deze ook fijn als duurloopschoen voor de wedstrijdloper.

De nieuwste versie van de Triumph is nu verkrijgbaar! Leer hier meer!

Saucony Guide

Dit model is ideaal voor de overpronerende hardloper. Deze schoen heeft en stevige correctie in de binnenkant van de hak om overpronatie tegen te gaan. Daarnaast heeft de schoen een comfortabel bovenwerk en veel zachte demping.

De nieuwste versie van de Guide is nu verkrijgbaar! Leer hier meer!

Afspraak maken

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.