Menu
0
24Feb2023
Brooks Hyperion Elite 3

Brooks Hyperion Elite 3

Brooks Hyperion Elite 3

Review van de Brooks Hyperion Elite 3 door top-atleet Rik Goethals.

Specificaties Brooks Hyperion Elite 3
Kleur: Groen
Soort schoen: Wedstrijdschoen
Schoentype: Neutraal
Pasvorm: Unisex
Offset: 8mm
Gewicht: 230 gram

Wat mij in eerste instantie opvalt aan de Brooks Hyperion Elite 3 de fijne pasvorm. De pasvorm is vergelijkbaar met de Brooks Ghost, deze schoen draag ik altijd bij mijn duurlopen. Wel heeft de Hyperion Elite 3 een dikkere zool, dit komt door de carbon-plaat en de DNA Flash-foam in de tussenzool.

Tijdens het testen van de schoen valt gelijk op dat deze schoen geen extreme bounce heeft, ondanks de foam-tussenzool. Dit in tegenstelling tot veel andere carbonschoenen. Voordeel hiervan is dat de schoen veel stabieler loopt, ook in de bochten. Wat wel goed te merken is, is het effect van de DNA Flash-foam tussenzool. Deze tussenzool zorgt namelijk voor minder impact tijdens zware (tempo)trainingen. Het bevordert je herstel en zorgt voor mindere stijve kuiten en bovenbenen tijdens je training.

Wanneer ik begin met mijn tempo’s kun je het effect van de carbon-plaat goed merken. Op dat moment begint de carbon-plaat zijn werk te doen. Tijdens het grondcontact geeft de schoen energie terug. Je kan het vergelijken met een springveer. Wanneer het tempo wat lager ligt is het effect van de carbonplaat minder. Wel zorgt de DNA Flash-Foam dan voor reactiviteit. Wat vaak bij snelle (wedstrijd)schoenen ontbreekt is extra grip onder de schoen. Brooks heeft hier gelukkig wel over nagedacht met extra rubber onder de voorvoet. Zo kon ik, ondanks de koude weersomstandigheden, de training veilig voltooien.

Conclusie Brooks Hyperion Elite 3 

Ik zou deze schoen aanraden voor lopers die bijvoorbeeld in voorbereiding zijn op de (halve)marathon of wat meer energieteruggave in een schoen willen. Een groot pluspunt is absoluut de stabiliteit, daardoor kun je bochten een stuk beter aanvallen.

Let op: Doordat de schoen een unisex model is kan de maatvoering voor vrouwen net iets anders uitpakken. De deskundige adviseurs van PK kunnen je hier goed in adviseren.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.