Menu
0
18Sep2020
Compressiekousen hardlopen

Compressiekousen hardlopen

Door: GeartReacties: 0

Alles over compressiekousen hardlopen

Compressiekousen voor hardlopen zijn strakke kousen met veel compressie die je veel voordeel kunnen geven tijdens het hardlopen. Veel hardlopers kiezen ervoor om met compressiekousen te trainen. Wellicht dat jij ook met compressiekousen loopt of dit overweegt. In dit artikel kom je meer te weten over het nut van compressiekousen.

Compressiekousen zijn aan te raden als je het volgende wil verhelpen/verminderen:

✔ Minder stijve spieren en vermoeidheid na je training
✔ Dikke kuiten/vochtophoping in de kuiten
✔ Kuitklachten
✔ Spierkrampen
✔ Scheenbeenklachten
✔ Achillespeesklachten
✔ Spataderen

Maak een afspraak bij PK Runningshop voor het deskundig aanmeten van Herzog of CEP compressiekousen. Kost niets extra, maar je weet zeker dat je de juiste kousen en maat hebt!
Afspraak maken

Blessures - compressiekousen hardlopen

Compressiekousen kunnen ingezet worden voor blessurepreventie en als middel om het herstel na een blessure te bevorderen. Compressiekousen werken preventief door de kuitspieren bij de landing tijdens het hardlopen beter bij elkaar te houden. Dit zorgt voor minder trekkrachten aan de achillespees en het scheenbeenvlies.

Compressie kan helpen bij het herstel van een blessure door de doorbloeding in de kuitspieren te verbeteren. Bij bijvoorbeeld een zweepslag of een verkramping werken compressiekousen als het ware als een trekpleister. Na spierscheuring worden de wondranden beter tegen elkaar aan gedrukt en zo wordt het herstelproces versneld.

Prestatie & herstel

Tijdens inspanning helpt compressie om afvalstoffen zoals melkzuur in de kuitspieren beter af te voeren. Dit zorgt voor minder stijve spieren na de training en minder vermoeidheid. Ook kan het dragen van compressiekousen na de inspanning helpen om het herstelproces te verbeteren.

Voor wie zijn compressiekousen een aanrader?

Compressiekousen kun je dus gebruiken voor minder stijve spieren en vermoeidheid na de training. Verder hebben hardlopers met dikke kuiten, kuitklachten, spierkrampen, scheenbeenklachten, achillespeesklachten, spataderen of vochtophoping in de kuiten de grootste baat bij compressiekousen. Voor spataderen en vochtophoping helpen de kousen om de doorbloeding te verbeteren en het vocht af te voeren. Bij kuitblessures zorgt de verbeterde bloedsomloop voor sneller herstel van de geïrriteerde plek, waardoor een pijntje minder snel in een blessure resulteert. In het geval van dikke kuitspieren helpen de kousen om het schudden van de kuiten tegen te houden, dit helpt om blessures te voorkomen.

Aanmeten compressiekousen

Om optimaal te kunnen profiteren van de werking van compressie is de maatvoering en de juiste kous met voldoende compressie essentieel. Bij PK Runningshop hebben wij de expertise om jouw benen op te meten en voor jou de perfecte maat te kiezen.
Maak online een afspraak

Het verschil tussen een compressiekous en een compressietube is dat een compressiekous voor een sneller herstel na afloop van je training zorgt. Een compressietube is voornamelijk geschikt voor kuit- en scheenbeenklachten.

Herzog compressiekousen hardlopen

De compressiekousen hardlopen van Herzog Medical worden persoonlijk aangemeten. Op zes verschillende punten wordt de kuit opgemeten. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm. De Herzog compressiekousen hebben een aflopende compressie, dit betekent dat de kousen de grootste compressie geven onderaan de kuit en minder bovenaan de kuit. Dit zorgt voor een groter effect. De compressiekousen van Herzog staan er om bekend dat het aantrekken een uitdaging kan zijn. We geven hier graag wat tips over in onze winkel.

Bekijk online een deel van ons Herzog compressiekousen assortiment.

Herzog compressiekousen

CEP compressiekousen hardlopen

PK Runningshop heeft ook CEP compressiekousen in haar assortiment. CEP compressiekousen zitten vergeleken met Herzog compressiekousen minder strak en kunnen daardoor comfortabeler zijn tijdens het hardlopen. Het verschilt per persoon en per situatie voor welk merk er uiteindelijk wordt gekozen.

Bekijk een deel van ons CEP compressiekousen assortiment online.

CEP compressiekousen

Wil jij compressiekousen uitproberen? Maak een afspraak en onze adviseurs helpen je graag verder!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.