Menu
0
09Feb2019
Conditie opbouwen met wandelen!

Conditie opbouwen met wandelen!

Conditie opbouwen met wandelen!

Als je wil gaan wandelen om fitter te worden, dan moet je stevig doorwandelen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur. Om er conditioneel op vooruit te gaan, is het verstandig om de volgende tips toe te passen.

Let op je houding
Als je met je hoofd naar beneden wandelt, kan dit een pijnlijke rug en nek veroorzaken. Ook bemoeilijkt het je ademhaling. De perfecte houding tijdens het wandelen is: hoofd op, schouders ontspannen, buik in en navel opgetrokken.

Beweeg je armen
Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet van de voeten zijn veel spieren tegelijk actief. Ontspan je schouders, houd je ellebogen tegen je zij en buig ze met 90 graden en ontspan je handen. Pomp nu je armen tijdens de wandeling. Je hartslag komt hiermee op een niveau dat nodig is om er conditioneel op vooruit te gaan.

Intervals
Door intervals kun je nog meer calorieën verbranden. Wandel één minuut op een gemiddelde snelheid en wandel daarna één minuut op volle snelheid. Wissel dit af voor 20 tot 30 minuten. Let op: als beginner is het verstandig om eerst 30 minuten zonder moeite te kunnen wandelen voordat je met intervals begint.

Begin rustig
Wandelen belast de gewrichten minimaal en de kans op blessures is laag. Toch is het verstandig om rustig op te warmen en langzaam af te koelen. Begin en eindig daarom op een rustig tempo. Combineer dit eventueel met het rekken van de kuiten en andere grote spiergroepen.

Geniet!
Wanneer je wandelen al snel saai vindt worden, is het een uitdaging om het leuk te houden. Ga samen met iemand anders, zodat je het gezellig hebt onderweg. Luister naar muziek of ga samen met je hond wandelen. Wissel je training af met een interval en wissel ook gedurig van route. Blijf niet altijd langs de weg lopen, maar zoek ook eens de natuur op, zoals een mooi bos.

De juiste wandelschoenen!
Het is zeer belangrijk om de juiste wandelschoenen te dragen die perfect voor jou zijn. Hierdoor krijg je geen klachten of zelfs blessures en wandel je een stuk gemakkelijker en fijner. Het is erg lastig om het wandelen zonder goede wandelschoenen vol te houden.

Laat wandelschoenen gratis aanmeten door middel van een gratis voet- en loopanalyse bij PK Walking - unieke manier van het vinden van de perfecte wandelschoen voor jou!

 

PK Walking | De wandelspeciaalzaak van Nederland! | Kom vrijblijvend langs of maak hier een afspraak

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.