Garmin Forerunner 55: Het ideale hardloophorloge!

  • Geplaatst op
  • 1
Garmin Forerunner 55: Het ideale hardloophorloge!

De opvolger van de Garmin Forerunner 45! Dit horloge is gemakkelijk in gebruik en licht van gewicht. Lees in dit artikel alles over de verschillende functies!

Garmin Forerunner 55 | De opvolger van de Forerunner 45!

Bestel de Garmin Forerunner 55 nu met € 20 korting bij PK!

De Garmin Forerunner 55 is het ideale instapmodel voor de hardloper die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk hardloophorloge. Met een gewicht van slechts 37 gram vergeet je al snel dat je überhaupt een horloge om je pols hebt tijdens het hardlopen. 

Door middel van GPS kun je afstand, tijd en snelheid gemakkelijk inzichtelijk maken. Na afloop kun je in Garmin Connect je training uitgebreid analyseren. Zo kun je je route terugzien en precies per kilometer bekijken hoe snel je hebt gelopen. Ook kun je Garmin Connect koppelen met Strava en zo je trainingen ook hier automatisch uploaden. 

Net zoals de voorganger van dit horloge, de Forerunner 45, meet ook dit model de hartslag via de pols. Het voordeel is dat je ook zonder een borstband je hartslag in kaart kunt brengen. 

Smartwatch

Naast vele hardloopfuncties helpt dit horloge je om je dagelijkse gezondheid te verbeteren. Zo heeft het functies als stress tracking, energiebewaking met body Battery, en fitness tracking. Het aantal stappen dat je op een dag maakt, wordt bijgehouden en aan de hand van je hartslag wordt je stressniveau gemonitord. 

Hardloopfuncties van de Garmin Forerunner 55

Naast polshartslagmeting en GPS heeft de Garmin Forerunner 55 de hardloper nog veel meer te bieden. Garmin Coach biedt je bijvoorbeeld deskundige trainingsschema's die op jouw niveau zijn aan te passen. Deze workouts kun je op je horloge uploaden, zodat je nergens meer over hoeft na te denken tijdens het hardlopen. 

Verder geeft de Forerunner 55 ook dagelijks trainingssuggesties op basis van je vorige training en herstel. Zo kun je nog gerichter naar jouw doelen toewerken! 

Dit horloge bepaalt op basis van je hartslag en de trainingen die je uitvoert, je geschatte wedstrijdniveau. Zo krijg je een prognose van de tijd die je waarschijnlijk nu kunt lopen op verschillende afstanden. 

De cadans, ook wel de pasfrequentie genoemd, wordt gemeten door dit horloge. Hier kun je ook een persoonlijk doel voor instellen. Wanneer je deze bijvoorbeeld wilt verhogen tot 180 passen per minuut, dan kun je instellen dat je een notificatie krijgt wanneer je hier te veel van afwijkt. 

Een laatste belangrijke eigenschap is dat dit horloge een batterijlevensduur tot wel 2 weken heeft in smartwatch-modus. En tot 20 uur in GPS-modus. 

Meldingen

Een andere grote vernieuwing ten opzichte van de Forerunner 45 is dat je nu ook Smartphone meldingen op je horloge kunt ontvangen. Zo mis je geen belangrijke berichten! Ook heeft dit horloge ongevaldetectie. Wanneer je je onveilig voelt of het horloge detecteert dat er een ongeval is gebeurd, wordt een bericht met locatie naar ingestelde contacten verzonden. 

Voor wie is de Garmin Forerunner 55? 

Zoals je ziet heeft dit horloge al enorm veel functies. In de basis kun je de Garmin Forerunner 55 zien als een zeer gebruiksvriendelijk, lichtgewicht en simpel hardloophorloge tegen een zeer goede prijs. Voor de meeste hardlopers biedt dit horloge alle noodzakelijke functies. 

Maak een afspraak bij PK om samen met een adviseur opzoek te gaan naar het perfecte sporthorloge of bestel de Garmin Forerunner 55 nu met € 20 korting online.

Reacties

  1. Donald Donald

    Biedt dit horloge de mogelijkheid om er een borstband voor de HS meting aan te koppelen? Polsmeting van de HS lukt bij mij slecht

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.