Menu
0
28Mar2023
Een testwedstrijd | Waarom en hoe?

Een testwedstrijd | Waarom en hoe?

De testwedstrijd | wat is het en waarom is het ook voor jou interessant?

Lucas Nieuweboer geeft jullie een inkijkje in zijn trainingen en wat hij meemaakt in het lopen. In oktober werd hij nog 2e op het Nederlands Kampioenschap Marathon en z'n eerste PR dit jaar is alweer binnen. Deze keer:
 

De testwedstrijd!

Wat is het, heb je het nodig en waarom is het ook voor jou interessant? Voor een lange wedstrijd vind ik het fijn om twee of drie weken van tevoren nog een training op mijn doeltempo te doen. Op 2 april loop ik in Berlijn de halve marathon. Dit voorjaar staat er voor mij geen marathon op het programma, maar ligt de focus op een snelle halve. In voorbereiding op deze wedstrijd stond twee weken van tevoren de 10 km bij de Spiegelplasloop op het programma. Is dat niet te kort op Berlijn? Het doel tijdens zo'n test is niet zo hard mogelijk lopen voor een PR, maar ritme opdoen. 
 
Tijdens de wedstrijd kreeg ik dus een opdracht mee. Het eerste deel moest op halve marathontempo en pas het laatste stuk mocht ik los. Gelukkig had de tegenstander er geen zin om er een harde race van te maken. Het zou dan heel verleidelijk zijn geweest om toch mee te gaan. Na zes/zeven kilometer op het doeltempo heb ik geprobeerd de laatste atleet in m'n kielzog te lossen door een paar gemene tussenversnellingen te plaatsen. Toen dit niet werkte kwam de focus op de eindsprint te liggen. Met een lange eindsprint wist Jurjen Polderman de winst vlak voor de finish naar zich toe te trekken. Voor mij dit keer een 2e plaats.
 
En de testwedstrijd? Het geeft veel vertrouwen als je makkelijk en comfortabel al een heel stuk in je doeltempo kan lopen. Voor je lichaam is het nog een mooie trainingsprikkel zonder dat het veel van je lichaam vraagt. Je zou er niet enorm moe van moeten worden. En met een startnummer op gaat het sowieso altijd makkelijker dan in je eentje op de training. Het belangrijkst is om tijdens die testwedstrijd niks gek te doen, niet te hard te gaan en vooral lekker te genieten. Het harde werk is hierna gedaan en dan mag je uitrusten. Veel plezier op de echte wedstrijd!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.