Gezond hardlooprecept
Voor de maand mei staan de WALNOOT DADEL CRANBERRY REPEN op het menu!
Omdat veel hardlopers, zo ook The Runclub zoetekauwen zijn, is er nogmaals gekozen voor een lekkere gezonde snack! Veel repen die je in de supermarkt koopt zitten vol met geraffineerde suikers, maar deze reep bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dadels zijn een bron van mineralen en vezels. Samen met de walnoten en cranberry’s die rijk zijn aan vitamines heb je een super gezonde snack!
Bon appetit en we zijn benieuwd wat jij ervan vindt!!
Walnoot dadel cranberry repen
Zin in een gezonde snack? Dan moet je zeker deze ‘walnoot cranberry dadel’ repen proberen. We kwamen dit recept tegen in het blad van Runnersworld en probeerde het uit. Ook lekker wanneer je tijdens een lange duurloop wat wilt eten. Dadels zitten namelijk bomvol vezels (8 gram per 100 gram dadels). Verder zijn dadels een bron aan mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Samen met de walnoten (omega 3, vitamine E & B6) en cranberry’s (vitamine A, B & C) heb je een super gezonde snack vol vitamines en mineralen.
Ingrediënten (voor 6 repen):
- 125 gram dadels (zonder pit)
- 125 gram walnoten
- 125 gram cranberry’s
- 125 gram ongezoete gemalen kokos
- 1 eetlepel kokosolie
Bereiding:
Stap 1:Verwarm de oven op 160 graden en rooster de walnoten totdat ze goudbruin zijn.
Stap 2:Haal de walnoten uit de oven en laat ze afkoelen.
Stap 3:Leg in een bakblik een laag plastic of bakpapier. Je kunt ook een plastic bakje gebruiken.
Stap 4: Doe de walnoten in de keukenmachine en maal ze fijn.
Stap 5:Voeg de kokosolie, de helft van de cranberry’s, de dadels en de gemalen kokos toe (bewaar een beetje kokos voor het einde).
Stap 6: Meng het geheel goed door totdat er een grove pasta ontstaat.
Stap 7: Schep de overgebleven cranberry’s door het mengsel en en verdeel het in het bakblik/bakje.
Stap 8:Maak het egaal met behulp van een vork en gebruik nog wat gemalen kokos om het af te maken.
Stap 9:Leg het vervolgens minimaal een uur in de vriezer (langer is beter, zodat de repen echt hard kunnen worden). Snij het vervolgens in repen met een keukenmes.
Dit recept is gemaakt door onze partner: www.therunclub.nl