Hardloopschoenen schoonmaken

  • Geplaatst op
  • 0
Hardloopschoenen schoonmaken

In de wasmachine of toch maar niet?

Hoe kun je je hardloopschoenen schoonmaken?

Prachtig zijn ze, de nieuwe hardloopschoenen die je laatst gekocht hebt. Maar na de eerste training verliezen ze al snel hun glans en ben je geneigd om ze in de wasmachine te stoppen.

Als je met je hardloopschoenen de natuur in gaat worden ze vaak erg vies. En dat is natuurlijk zonde van je mooie hardloopschoenen. Maar hoe kun je ze het beste schoonmaken?

Wasmachine - DON'T!
Ja, we weten het... het is erg verleidelijk om met je vieze hardloopschoenen naar je wasmachine te lopen en ze een goede wasbeurt te geven. Maar doe dit vooral niet, tenzij je natuurlijk een goed excuus zoekt om nieuwe schoenen te gaan kopen. Door het warme water kan de verlijming los gaan laten en kunnen bestanddelen van het waspoeder reageren met andere stoffen die in je schoenen verstopt zitten. Hierdoor komen je schoenen een stukje ouder uit de wasmachine!

Koud wassen dan maar?
Dan wassen we ze toch gewoon in een koude machinewas zonder wasmiddel? Het zou kunnen, maar wij raden het je toch niet aan. Was ze liever met de hand in een emmer koud water. Hiervoor kun je een wat oudere en daardoor zachte tandenborstel of afwaskwast gebruiken met eventueel milde zeep.

Drogen - DO!
Een misschien nog belangrijker onderwerp voor natte, vieze schoenen is het drogen na afloop. Ja, dit geldt ook al na het lopen in een regenbui. Met drogen bedoelen we niet dat je ze in de droger kunt gooien. Door de hitte gaan de tussenzolen sterk achteruit en gaat de lijm zelfs smelten. Drogen op kamertemperatuur, met wat kranten in de schoenen, is altijd nog de beste remedie. Zet ze hierbij niet pal bij, of erger: op de verwarming!

Vervang op tijd je hardloopschoenen om klachten en schade aan je lichaam te voorkomen. Wil je weten of jouw schoenen inmiddels al aan vervanging toe zijn? Kom vrijblijvend langs bij PK Runningshop of maak een afspraak:

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.