Menu
0
06Nov2020
Hardlopen in de winter!

Hardlopen in de winter!

Hardlopen in de winter | 4 tips!

  1. Warme kleding

Het lijkt vanzelfsprekend dat je meer kleding moet dragen wanneer het kouder wordt, maar toch zie je met koudere temperaturen nog veel hardlopers in een korte broek lopen. Dit kan wel fijn zijn, maar het zorgt er wel voor dat de spieren en pezen rondom je knieën koud worden. Met het oog op blessures is het daarom aan te raden om in ieder geval je beenspieren goed te bedekken. Als je het dan toch te warm hebt, trek dan liever een shirt met korte mouwen aan.

  1. Compressiekousen

Om dezelfde reden zijn compressiekousen bij koude temperaturen voor veel hardlopers een uitkomst. Compressie helpt om de doorbloeding te verbeteren, dit heeft een positieve invloed op het herstel en zorgt met koud weer daardoor voor minder spierschade. Daarnaast helpen compressiekousen ook bij scheenbeen- en achillespeesklachten.

  1. Warming-up

In de kou is het extra belangrijk om een goede warming-up te doen voordat je begint met hardlopen op een hogere intensiteit, bijvoorbeeld een intervaltraining. Zeker met koud weer kan de overgang naar hardlopen met een hogere snelheid moeizaam gaan. Ga als warming up een stukje rustig joggen en neem dan voordat je met je intervaltraining begint een korte pauze om even wat rekoefeningen, krachtoefeningen (zoals lunges of squatsprongen) en enkele ontspannen versnellingen te doen.

  1. Verlichting

Nu de dagen korter worden kan het zijn dat je regelmatig in donker hardloopt. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn, enkel een reflecterende streep op je hardloopjack is onvoldoende. De lichtgevende hesjes van Gato zorgen voor goede zichtbaarheid en zijn oplaadbaar. Wanneer je vaak op onverlichte wegen loopt, is het volgende LED licht systeem van Gato ideaal. Deze lamp is ook oplaadbaar en verlicht de weg voor je, zodat je precies ziet waar je je voeten neerzet.

Afspraak maken voor advies
I.v.m. corona zijn we momenteel alleen nog op afspraak geopend, zodat er maximaal 3 (op doordeweekse dagen) tot 5 (op zaterdagen) afspraken tegelijk in onze winkel zijn. Zo kunnen we zeer ruime afstand van elkaar houden.

Maak online een afspraak of bel naar 0488 480 350

Liever advies op afstand? Dat kan! 
Meer informatie

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.