Menu
0
26Mar2021
Marathon Dresden PK-adviseur Geart!

Marathon Dresden PK-adviseur Geart!

Nieuw PR voor PK-adviseur Geart!

Het doel voor afgelopen zondag was om een flinke hap van mijn persoonlijke record op de marathon af te halen. In 2019 liep ik tijdens mijn debuut op de klassieke afstand een tijd van 2 uur en 26 minuten.

Na een lange periode zonder wedstrijden was er dan de mogelijkheid om van start te gaan in de Duitse stad Dresden. Hier werd voor een klein deelnemersveld een marathon georganiseerd op een rondje van 2.5km in de Grosser Garten. De trainingen waren erg goed gegaan en een tijd van rond de 2.16 leek mogelijk, dit werd dan ook het doel.

Een negatieve coronatest op zaterdag gaf groen licht om zondag van start te mogen gaan. De dagen voor de wedstrijd sneeuwde het regelmatig en was het erg koud, de voorspelde weersomstandigheden voor zondag waren echter een stuk beter beter, dus er was goede hoop op een snelle wedstrijd.

Voor de start begon het echter te waaien en bleek het toch behoorlijk koud te zijn. Na het startschot ontstonden er al snel twee groepen, één op het schema voor de Olympische limiet van 2.11 en één op schema 2.19. De tijd van 2.11 was wel echt te hoog gegrepen, dus al snel viel het besluit om rustiger dan gepland van start te gaan. Voor de tweede groep was er echter geen tempomaker, wat betekende dat we om en om het kopwerk tegen de wind in moesten doen. Tot 30 kilometer voelde het tempo verassend makkelijk aan, dat 2.16 met de omstandigheden niet zou lukken was echter al wel duidelijk.

Op 30 kilometer deed ik een poging om te versnellen om zo onder de 2.20 te blijven, door de harde wind lukte het echter niet om weg te lopen. Vervolgens liet ik mij weer afzakken in de groep en gingen we weer om en om op kop lopen. Op 35 kilometer werd er nogmaals versneld en ging ik mee. Dit bleek echter te veel van het goede te zijn en op 40 kilometer kwam ik dan ook de beruchte man met de hamer tegen. De laatste twee kilometers waren erg lang en gingen niet bepaald snel meer.

Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 2.22 over de finish. Een stuk minder snel dan gepland, maar toch een persoonlijk record van 4 minuten. Met de zware omstandigheden was dit de snelste tijd die er inzat.

Foto: Erik van Leeuwen

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.