Menu
0
29Jul2021
Maurten sportvoeding, de sportvoeding van wereldtoppers!

Maurten sportvoeding, de sportvoeding van wereldtoppers!

Maurten sportvoeding | De sportvoeding van wereldtoppers!

Maurten sportvoeding is de sportdrank die onder andere door Eliud Kipchoge, de eerste hardloper die de marathon onder de 2 uur heeft gelopen, wordt gebruikt. 

Deze unieke sportdrank zorgt er voor dat je tijdens het hardlopen veel meer koolhydraten kunt opnemen met veel minder maagproblemen. Je kunt je voorstellen dat dit een groot verschil kan maken tijdens een halve of hele marathon!

Al sinds de jaren zestig is bekend dat het nemen van koolhydraten tijdens het hardlopen van lange afstanden een positief effect heeft op de prestatie. Het grote probleem is echter dat het schudden van de maag tijdens het hardlopen voor veel hardlopers maagproblemen veroorzaakt tijdens het hardlopen, hier heeft Maurten sportvoeding een oplossing voor gevonden!

Shophierde producten van Maurten sportvoeding!

Hydrogel technologie

De hydrogel technologie zorgt ervoor dat koolhydraten beter naar de maag vervoerd worden. Hierdoor kun je tijdens het sporten meer koolhydraten opnemen zonder last van je maag te krijgen. Maar liefst 80 gram koolhydraten per uur in plaats van de 35 gram in gebruikelijke sportdranken. 

De voordelen van Maurten sportvoeding

Het grote voordeel is dus dat je veel meer koolhydraten op kunt nemen zonder maagklachten. Dit voordeel komt het duidelijkst naar voren bij inspanningen langer dan twee uur, zoals de halve en de hele marathon. Bij deze afstanden zorgt een gebrek aan voedingsstoffen er onder andere voor dat je de beruchte "man met de hamer" tegenkomt. Tijdens lange inspanningen meer koolhydraten opnemen zonder maagproblemen zorgt voor een betere prestatie. 

Sneller herstellen

Een tweede groot voordeel van koolhydraten eten tijdens trainingen is het positieve effect op het herstel. Wanneer je tijdens lange trainingen regelmatig Maurten sportvoeding neemt, raakt je glycogeenvoorraad minder uitgeput en herstel je sneller. 

Meer weten over hoe je Maurten het beste kunt gebruiken? Bekijk dan hier de Fuel Guide!

Helemaal natuurlijk

De filosofie van Maurten is dat als het je prestatie niet helpt te verbeteren, het er niet in zit. Maurten bevat slechts 5 ingrediënten en deze ingrediënten zijn helemaal natuurlijk. Maltodextrine en fructose zorgen voor de energie. Sodium chloride zorgt voor een betere opname van vocht. Pectine en Alginaat zorgen in de juiste verhouding voor het hydrogel effect. De producten van Maurten bevatten geen kleur of smaakstoffen en zijn vegan

Hoe het werkt 

Je mixt een zakje Maurten sportvoeding drink 160 of Maurten sportvoeding drink 320 met precies 500 ml water, vervolgens schud je de bidon en zie je dat er wat bezinksel achterblijft, dit is de Pectine en Alginaat. Deze vezels zuigen het koolhydraat- en zout houdend water op. Zodra de drinkmix na het drinken in aanraking komt met maagzuur verandert de vloeistof in een gel. Doordat de receptoren in de maag de inhoud niet meer herkennen als koolhydraten vindt de doorgang naar de maag snel plaats. Eenmaal in de darmen is het geen probleem om de 80 gram koolhydraten per uur te verwerken. 

Prestaties

Wanneer je in de bidons van de beste lange afstandslopers ter wereld zou kijken, kom je bijna altijd Maurten tegen. Naast de marathon wereldrecordhouder Eliud Kipchoge gebruikt ook de tweede allertijden, Kenenisa Bekele, Maurten tijdens zijn marathon. Ook viervoudig Olympisch kampioen Mo Farah en wereldrecordhouder op de triathlon Jan Frodeno gebruiken Maurten. 

Shophierde producten van Maurten!

Maak hier een adviesafspraak bij PK voor o.a. Maurten sportvoeding!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.