Menu
0
08Oct2023
Onderhoud wandelschoenen

Onderhoud wandelschoenen

Onderhoud wandelschoenen

Menigmaal komt er een klant op de wandelafdeling van PK Runningshop met zijn of haar huidige wandelschoenen, waarbij meteen iets opvalt. Het ontbreken van enig onderhoud. Het onderhouden van wandelschoenen wordt namelijk nogal onderschat. Men spuit er een keer langs en overheen en weet niet of vergeet dat de schoenen écht moet worden verzorgd. Maar hoe doe je dit?

Je hebt drie soorten wandelschoenen, de schoenen van synthetisch materiaal, de schoenen van Nubuckleer en de schoenen van gewaxt leer. Soms zie je ook een combinatie van Nubuckleer en synthetisch materiaal. Veel schoenen zijn tegenwoordig voorzien van Gore-Tex of Sympatex. Om verwarring te voorkomen: Gore-Tex of Sympatex zit tussen de voeringstof en het leer/synthetisch materiaal in en is niet zichtbaar. Op de schoen staat meestal het label: GoreTex®/Sympatex®.

Onderhoud wandeslchoenen

Ten eerste is het belangrijk dat je het juiste onderhoudsmiddel gebruikt. Er is veel rommel op de markt, waar je wandelschoen eerder mee kapot maakt dan verzorgt. Gore-Tex of Sympatex zorgt ervoor dat vocht niet door het materiaal van de schoen kan dringen. Het is wel belangrijk dat je het leer of het synthetisch materiaal beschermt tegen vocht. Als leer regelmatig nat wordt en opdroogt kan het leer op den duur zo droog worden dat het scheurt. Hierbij vervalt de garantie bij de fabrikant dan ook.

Onderhoud wandelschoenen | Hoe vaak verzorg je je wandelschoenen?

Hoe vaak je de schoenen draagt en in wat voor omstandigheden, bepaalt de frequentie van het onderhoud. Stel je draagt de schoenen twee keer per week voor een wandeling bij droog weer, dan kan één keer per drie maanden voldoende zijn. Draag je de schoenen dagelijks in elk weertype, dan zul je één keer per maand de schoenen schoon moeten maken en verzorgen.

Bij PK zijn we ervan overtuigd dat de merken Lowa en Meindl, de merken die schoenen maken, ook weten hoe de schoenen perfect onderhouden moeten worden. Ze hebben ook fijn onderhoudsmiddel gemaakt. Om die reden verkopen wij onderhoudsmiddelen van deze merken.

Onderhoud wandelschoenen | Hoe ga je te werk

Ten eerste laat je de schoenen een beetje drogen. Doe dit nooit op of bij de verwarming, in de volle zon of bij een vuurtje. Sommige lijmsoorten laten dan los en leer droogt uit en kan gaan scheuren. Daarna gebruik je een zachte borstel en borstel je al het vuil van de schoenen af. Hierna neem je een bak met lauw water en een spons (gewoon een huis-tuin en keukenspons, wel ongebruikt) en neem je de schoenen helemaal af. Je boent al het resterende vuil weg. Neem vervolgens de schoenen af met een niet pluizige doek, waarna je de nog vochtige schoenen direct impregneert.

Betreft het een Nubuck leren schoen met synthetisch materiaal, dan kun je het middel van Lowa gebruiken (waterstop pro). Voor een Nubuck leren schoen kun je ook de Lowa spray of Meindl conditioner & proofer gebruiken. Bij een gewaxte schoen kun je Meindl Sportwax gebruiken.

Kom voor de beste wandelschoenen en onderhoudsmiddelen naar PK Runningshop. 
 Gratis uitgebreide voet- en loopscreening
 Deskundig 1-op-1 advies
✔ Wandeltestbaan met verschillende ondergronden
✔ Gratis parkeren voor de deur en aan de A15

PK Runningshop | Dalwagen 43 | 6669CB Dodewaard | 0488-480350 | [email protected]

Afspraak maken
We adviseren om een afspraak te maken om een lange wachttijd te voorkomen.

Onderhoud wandelschoenen

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.