Menu
0
16Mar2021
PK adviseur Geart

PK adviseur Geart

Adviseur Geart, vertel eens...

1. Hoe ben je bij PK Runningshop terecht gekomen?

Ongeveer vier jaar geleden ben ik vanuit Sneek naar Arnhem verhuisd om vol voor het hardlopen te gaan. Destijds zocht ik naast mijn studie een bijbaan, toen heb ik bij PK gesolliciteerd.

2. Wie is je leukste collega?

Lastige vraag, ik heb natuurlijk alleen maar leuke collega’s, dat maakt het moeilijk kiezen ;). We hebben bij PK een erg leuk en gezellig team en hebben altijd veel plezier op de werkvloer.

3. Op welke prestaties ben je trots?

Het meest trots ben ik op mijn bronzen medaille bij het NK cross in 2018. Dit kwam erg onverwacht en hier heb ik toen flink voor moeten knokken. Verder was het winnen van de Enschede marathon in 2019 natuurlijk een hele gave ervaring.

4. Wat zijn je doelen voor dit jaar en voor de toekomst?

Ik denk niet te veel na over korte termijn doelen. Mijn focus ligt vooral op zo goed mogelijk trainen en steeds weer een klein stapje te maken. Ik wil vooral zo snel mogelijk op de marathon lopen, maar blijf ook gewoon de kortere afstanden en de cross lopen.

Deze zomer hoop ik mijn persoonlijke records op de kortere afstanden flink aan te kunnen scherpen, in het najaar zal ik dan waarschijnlijk weer voor de marathon gaan.

5. Hoe ziet een trainingsweek er uit?

Dit is per week verschillend en afhankelijk van de periode in het jaar end e wedstrijd waarvoor ik train. Ik loop relatief veel kilometers, waarschijnlijk gemiddeld ongeveer 150-160km per week. Op maandag, donderdag en zaterdag doe ik tempotrainingen.

Bijvoorbeeld 40 minuten heuvel fartlek op maandag, donderdag kortere intervallen op de baan of in het bos en zaterdag lange blokken of een tempoduurloop op marathontempo.

Voor wie geïnteresseerd is, op Strava plaats ik al mijn trainingen: https://www.strava.com/athletes/9316840

6. Heb je een speciaal voedingsplan en is deze anders in een voorbereiding op een wedstrijd?

Zelf ben ik niet heel strak aan het monitoren wat ik wel en niet eet. Ik volg niet een dieet om op gewicht te blijven. Zoals de auteur John L. Parker het mooi zegt: “if the furnace is hot enough, anything will burn”. Wanneer je 160 kilometer per week hardloopt, hoef je je geen zorgen te maken om aan te komen. Natuurlijk eet ik niet de hele dag chips, maar ik focus vooral op voldoende koolhydraten en eiwitten binnenkrijgen tussen de trainingen door. Voor een wedstrijd verschilt mijn dieet ook niet, ik denk dat je je dieet vooral lekker simpel moet houden.

7. Je gaat op 21 maart 2021 de marathon van Dresden lopen, voor welke eindtijd wil je gaan?

Zelf heb ik geen concreet tijdsdoel in mijn hoofd. Mijn persoonlijk record is 2.26, ik ben ervan overtuigd dat hier in ieder geval een flinke hap vanaf moet kunnen. Op basis van mijn trainingen denk ik dat een tijd rond de 2.16 mogelijk is, maar dit is natuurlijk afwachten tot de wedstrijddag. Ik ga op de dag zelf bepalen op welke eindtijd ik wegga, dit is ook afhankelijk van wat andere lopers doen.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
  Maak afspraak

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.