Menu
0
09Mar2024
PK Runner Lucas eerste Nederlandse winnaar halve marathon Egmond sinds 2006!

PK Runner Lucas eerste Nederlandse winnaar halve marathon Egmond sinds 2006!

Onze PK Runner Lucas Nieuweboer wint in januari 2024 de halve marathon van Egmond en hoe!

In een ijzersterke race kwam Lucas als eerste over de streep en is hij de eerste Nederlandse winnaar van Egmond sinds 2006!

Lucas vertelt:

Het doel voor Egmond was het Nederlands podium halen. Twee weken ervoor heb ik Soest al laten zien in vorm te zijn dus dat moest kunnen. Ik had redelijk geslapen, maar goed in een hotel slapen vind ik altijd lastig de nacht voor de wedstrijd. Desondanks voelde ik me fit en had ik er vooral heel veel zin in! Plekje op de voorste startrij veroverd en we werden kort daarna weggeschoten.

Op het strand probeerde ik te zorgen voor een fatsoenlijk tempo en tegelijkertijd de ontspanning te houden. Het lag er breed en hard bij en de wind kwam gelukkig van de zijkant. Bij de strandafgang werd ik aangetikt en lag ik ineens languit in het zand. Er schoot van alles door m'n hoofd, maar ik wist redelijk snel op te staan. Dit was het aller slechtste moment om op achterstand te worden gezet. Er wordt namelijk bijna altijd op dit punt gedemarreerd. Bovenop de afgang had ik een klein gaatje, maar wist m'n rust te behouden. Langzaam liep ik het dicht en kon ik weer aansluiten en wilde ik ook het initiatief weer naar mij terugtrekken. De rest van de wedstrijd aan kop lopen sleuren en steeds werd de kopgroep iets kleiner. Op 17 km was ik eigenlijk nog steeds niet bezig met het winnen van de wedstrijd, maar vooral met eerste Nederlander worden. Tom Hendrikse zat er nog goed bij met daarnaast nog een snelle Keniaan en Marokkaan in de groep. Met het opdraaien van de Bloedweg waren we ineens nog maar met twee. Zou het kunnen vandaag?? Ik keek opzij en zag een neutraal gezicht. Lastig in te schatten of hij het zwaar had maar hij kwam er nog steeds niet voorbij. Met nog twee kilometer te gaan probeerde ik het tempo verder op te schroeven en vlak voor het 20 kilometer bord kwam er een klein gaatje. Adrenaline schoot omhoog en ik wist het gaatje verder uit te bouwen. En dan kom je opeens helemaal alleen de Boulevard opgedraaid. Totale ontlading! Misschien wel m'n mooiste wedstrijd tot nu toe!

 

Foto: runoutofhell

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
  Maak afspraak

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.