Menu
0
17Sep2023
Review Saucony Kinvara Pro door Lucas Nieuweboer

Review Saucony Kinvara Pro door Lucas Nieuweboer

Een schoenenreview van de Saucony Kinvara Pro door Lucas Nieuweboer. Lucas is in voorbereiding voor zijn volgende marathon in Amsterdam. Na een mooi debuut van 2u15min hoopt hij dit jaar weer sneller te zijn! Lucas vertelt je in dit review alles over deze nieuwe schoen! 

Saucony Kinvara Pro 

De afgelopen weken heb ik voor PK Runningshop de Kinvara Pro mogen testen. Kwam perfect uit! Ik zit midden in de voorbereiding van de marathon van Amsterdam, dus genoeg trainingen om ze uit te proberen. Ik hou er van verschillende merken door elkaar te gebruiken, maar loop nu op nog twee type schoenen van Saucony, namelijk de ‘gewone’ Kinvara zonder carbon en met een dunne zool en de Endorphin Speed met een nylon plaat. Het was leuk deze aan de shoe rotation toe te voegen en ze te vergelijken.  

Als je de schoen voor het eerst ziet valt vooral op hoe groot de schoen is! Hij heeft een erg dikke zool en doet daardoor een beetje denken aan de schoenen van Hoka. Tegelijkertijd is hij ook erg licht en bevat de schoen een carbon plaat om extra snel te kunnen lopen. De schoen bevat verschillende technologieën van Saucony zoals de SPEEDROLL-technologie. Je wordt als het ware een beetje voorover geduwd tijdens de afzet. Dit helpt tijdens het in de afzet lopen voor een goede techniek en zorgt ervoor dat je lekker actief loopt. Daarnaast hebben ze twee soorten foam gecombineerd. Super leuk al dat foam en carbon, maar wat merk je daar nou van tijdens het lopen? 

Toen ik de Kinvara Pro voor het eerst aantrok merkte ik vooral hoe reactief de schoen is. Spring een paar keer op en neer en je merkt hoe lekker dat aanvoelt. Ook voel je gelijk het SPEEDROLL gevoel. Als je stil staat is dat misschien een beetje gek, maar zodra je gaat lopen merk je hoe fijn dat is. Lopen op deze schoen voelt een beetje als zweven! 

Ik heb de Kinvara Pro tijdens verschillende type trainingen gebruikt. Ik merk dat deze schoen heel fijn is voor lange duurlopen in de marathonvoorbereiding. Doordat de impact van de landing minder is dan bij normale duurloopschoenen herstel je na de training sneller en voelen je benen beter na de training. Dat is fijn als je de dag erna weer 30 km moet lopen, maar ook als je de volgende dag weer de hele dag achter je bureau moet zitten. Ook voor snellere tempotrainingen is hij heel geschikt. Ik denk dat de schoen een beetje tussen een snellere trainings- en wedstrijdschoen in zit. De Kinvara Pro is iets zwaarder dan de allersnelste wedstrijdschoen van Saucony, maar wel heel erg stabiel door de brede hiel en zool en ligt daardoor lekker in de bocht en is denk ik ook geschikter voor de snellere recreant om tijdens kortere en lange wedstrijden te gebruiken. 

Qua ondergrond is de Kinvara Pro het fijnst op de weg of op vlakke gravelpaden. Als je echt het bos in wil zou ik voor een andere schoen kiezen. Door de hoogte van de zool voel je minder goed waar je je voet neerzet en samen met de hoge reactiviteit van de schoen krijg je een beetje een onhandig gevoel als je over boomwortels of ongelijkheden loop. Maar op de weg vlieg je vooruit! 

Ik ben er erg blij mee. Ga vooral eens bij PK Running langs in de winkel om ze zelf uit te proberen!  

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.