Sneller hardlopen met LSD

  • Geplaatst op
  • 0
Sneller hardlopen met LSD

Sneller hardlopen met LSD

Dit blog gaat over hoe je sneller kunt lopen met LSD.

Nee, niet de drugs, Long Slow Distance. Deze trainingsvorm houdt in: het lang achter elkaar trainen op een lage intensiteit.

De bekende hardlooptrainer Arthur Lydiard liet zijn atleten, waaronder Peter Snell, drie maal Olympisch kampioen op de 800m en 1500m, tot wel 160 kilometer per week hardlopen. Zijn theorie was dat veel rustige trainingskilometers het geheim zijn tot succes als hardloper. Zijn trainingsprincipes hebben zijn atleten veel medailles en records opgeleverd en worden nog steeds gevolgd door de beste hardlopers op dit moment.

Nu train jij wellicht niet om een wereldrecord te lopen of een Olympische medaille te winnen en heb je wellicht ook geen tijd (of zin) om 160 kilometer per week te gaan hardlopen. Toch is een focus op voornamelijk rustige kilometers ook voor jou en mij erg nuttig. Voor het lopen van lange afstandswedstrijden is het ontwikkelen van je aerobe systeem het belangrijkste. Dit doe je door voornamelijk ruim onder je anaerobe drempel te trainen. Door veel op een lage intensiteit te trainen verplaats je je anaerobe drempel, de snelheid waarbij je met verzuring gaat hardlopen, naar boven toe. Gevolg is dat ook je wedstrijdsnelheden hoger worden. Zeker voor lange afstanden als een halve of hele marathon is veel heel rustig hardlopen erg belangrijk. Anderhalf uur rustig hardlopen is vaak een betere trainingsprikkel dan anderhalf uur beuken!

Heb jij een vraag over training of een suggestie voor een volgend artikel? Laat een reactie achter!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.