Menu
0
11Oct2018
Trailrunning: iets voor jou?

Trailrunning: iets voor jou?

Trailrunning: lekker lopen op de paadjes!

Wie traint er niet eens af en toe in het bos en denkt: dat zou ik vaker moeten doen. Voordat je het in de gaten hebt kom je misschien tot de ontdekking dat dit minstens zo leuk of leuker is dan rennen over asfalt. Dan is trailrunning iets voor jou, maar wat is het eigenlijk?

Trailrunning is hardlopen over smalle paadjes in de natuur. Is dat dan niet hetzelfde als een cross? Ja en nee; qua ondergrond en parcours zijn een cross en een trailrun vergelijkbaar, een cross echter is veel korter (tot 10 of 12 km). Een trailrun begint daar pas en kent afstanden tot ver boven de marathonafstand. Daarbij gaat een trailrun door uitdagend terrein: smalle (single) tracks, zand, modder of rotsachtige ondergrond, boomwortels en glibberige klei, je kunt het allemaal tegenkomen. Heuvels horen er bij of liever nog bergen. Trailrunning wordt veel beoefend in de Alpenlanden, maar ook heuvelachtige gebieden als de Ardennen, de Eifel of ons eigen Zuid Limburg  zijn het decor van veel trailrun wedstrijden. Wedstrijden is daarbij eigenlijk niet het juiste woord. Natuurlijk wordt in de voorhoede gestreden om het podium, maar de meeste deelnemers doen mee omdat ze zichzelf willen uitdagen op het lopen van die ene afstand in dat mooie maar lastige terrein. Uitlopen en genieten gaan vóór een snelle tijd!

Spreekt dit je aan? Wat let je, doe je loopschoenen aan en trek er, eventueel met een paar loopvrienden, op uit. Ga nieuwe gebieden verkennen, oriënteer je van tevoren op wandelroutes of ATB-routes en leg ze hardlopend af. De NS-wandelingen van station naar station lopen vaak door prachtige natuurgebieden, mooie routes om mee te starten. En wil je en kun je meer aan, dan kies je een tweedaagse wandelroute en legt die hardlopend af. Je bent dan natuurlijk wel aardig wat uren onderweg, een rugzakje met daarin wat te drinken en te eten is geen overbodige luxe. Je telefoon kan dan ook mee en een jasje en een droog shirt horen bij langere tochten ook tot je basisuitrusting.

Heb je de smaak te pakken, schrijf je dan ook eens in voor een georganiseerde trailrun. Op internet vind je er genoeg. Ook dan is een rugzakje een niet te missen onderdeel van je uitrusting. Trailruns hebben altijd verzorgingsposten, maar niet, zoals je gewend bent bij een wegwedstrijd, iedere 5 kilometer. Vaak liggen ze 10-15 kilometer uit elkaar, maar ze zijn dan wel heel goed voorzien van drinken en eten! Fruit, koek, chocola, kaas, worst, thee, soep, je kunt het allemaal tegenkomen.

Ben je nieuwsgierig naar trailrunnen en wil je het eens gaan proberen? Dan is het verstandig om een paar trailschoenen aan te schaffen. Deze geven de voet meer steun dan een wegschoen en hebben een profielzool waarmee je niet wegglijdt op modderige of zanderige ondergrond.

Ervaar trailrunning: doe mee met de trailrun op 1 juli 2017! 

Bij aankoop van een paar trailschoenen in de maand juni ontvang je een ticket t.w.v. € 35,- voor de Trailclinic die gehouden wordt op 1 juli 2017 in Rhenen. De Trailclinic wordt gegeven door een ervaren trailrunner. Zo kun je ervaren hoe gaaf trailrunning is! 

Bekijk onze trailschoenen voor heren en onze trailschoenen voor dames.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.