Menu
0
20Apr2019
Trainingstips Vierdaagse

Trainingstips Vierdaagse

Trainingstips Vierdaagse

Wauw, je gaat de Vierdaagse lopen! Wat een mooi doel. We willen je hierbij graag helpen om deze vier lange dagen ook echt vol te houden. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Bereid je goed voor, een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze ook wel. Probeer om minimaal 300 km te wandelen voordat de Vierdaagse begint.

De juiste wandelschoenen helpen je om met zo min mogelijk klachten (voet-, knie-, heupklachten etc.) de eindstreep te behalen. Laat je goed adviseren bij PK over de juiste wandelschoenen voor jou.

Maak hier en afspraak of kom langs.

Plan een weekend (eind mei of in juni) waarin je twee dagen achter elkaar een langere wandeling maakt. Dus op zaterdag bijvoorbeeld 35 km en op zondag 30 km. Je zult merken dat dit zwaarder is dan één keer 40 km wandelen. Was dit zwaar voor je? Plan dan enkele weken later nog een keer een wandelweekend.

Bescherm je met warm weer goed tegen de zon. Draag een pet, zonnebril en smeer je goed in. Kijk goed naar de factor, hoe hoger hoe beter.

Een afritsbare wandelbroek is ideaal: ’s ochtends een lange broek als het nog fris is, daarna de broekspijpen eraf ritsen voor een koeler gevoel. De speciale wandelbroeken zijn verder lekker licht en drogen veel sneller dan een spijkerbroek. Trek 's ochtends eventueel ook een functioneel vest aan.
Bekijk hier een deel van het wandelassortiment van PK (in de winkel is er veel meer keus)
Wandekleding heren
Wandelkleding dames

Eet en drink onderweg goed. Bij warm weer moet je minimaal een halve liter vocht per uur(!) drinken. Als je veel zweet is isotone sportdrank perfect om de mineralen weer aan te vullen die je met zweten verliest. Dit zorgt voor een optimale spierwerking, voorkomt kramp en versnelt je herstel. Eten doe je in meerdere kleinere porties  verdeeld over de dag. Probeer ieder uur iets te eten. Dwing jezelf ook om te eten als je daar geen zin in hebt. Voedsel is je brandstof en is dus noodzakelijk om goed te kunnen wandelen. Je herstelt ook sneller van je inspanning als je onderweg goed hebt gegeten. Kleinere porties zijn makkelijker te verteren tijdens inspanning en hierdoor heb je ook minder pieken en dalen in je energieniveau. Zorg altijd dat je het drinken voor het grijpen hebt, zodat je niet hoeft te stoppen als je wilt drinken. Dus neem een goede belt met bidon mee of een rugzak met waterzak en slangetje. Zo hoef je niet onnodig te stoppen en blijf je in je ritme.

Als je van het vele wandelen zware of vermoeide benen hebt neem dan niet te veel pauze. Probeer na een pauze minimaal 2 uur te lopen. Telkens opnieuw opstarten is niet prettig en het zorgt ervoor dat je lichaam echt weer opnieuw moet opstarten. Het kan soms wel een half uur duren voordat je weer lekker loopt. Heb je vaak last van vermoeide benen of voeten (met oedeem)? Probeer eens een paar compressiekousen. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie. Hierdoor heb je minder vermoeide benen, minder dikke voeten en een sneller herstel.

Draag je spullen die je tijdens de vierdaagse wil gaan dragen ook al met je training. Als iets niet goed bevalt kun je hierin nog iets aanpassen.

Neem voor onderweg altijd een paar extra functionele sokken mee. Het is altijd prettig om een paar droge sokken aan te kunnen doen, met zowel warm als koud weer.
Bekijk hier de functionele sokken

Verzorg je voeten vooraf en achteraf goed. Knip je nagels recht af en vijl de hoekjes bij. Smeer je voeten vooraf en achteraf in (niet te vet) of neem een massage (achteraf). Houd je compressiekousen na afloop nog drie kwartier aan voor een beter herstel. Wanneer je thuis bent aangekomen, ga dan lekker met de benen omhoog zitten.

Eet en drink na afloop goed voor een goed herstel en pas op met alcohol. Nuttig geen alcohol als je de dag erna nog moet lopen.

Geniet van het lopen en maak af en toe onderweg op een veilig plek een leuke foto voor de herinneringen voor later.

Heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op!

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.