Menu
0
24Feb2023
Twee paar hardloopschoenen, wat zijn de voordelen?

Twee paar hardloopschoenen, wat zijn de voordelen?

Een veelgestelde vraag: wat is het voordeel van twee paar hardloopschoenen?

Loop je verhard en onverhard? Of wissel je af met interval- en duurlooptrainingen? Dan is het sowieso aan te raden om een tweede paar (trail)schoenen aan te schaffen die geschikt zijn voor een bepaalde training of type ondergrond.

Loop je 20 kilometer of meer per week? Dan is een tweede paar hardloopschoenen zeker het overwegen waard. De demping van hardloopschoenen gaat namelijk maar beperkt mee (ca. 1.000km). Dit betekent bij 20km per week dat je schoenen een jaar meegaan. Maar dit betekent ook dat je na een half jaar al op schoenen loopt met beduidend minder demping.

Daarom is het aan te raden om twee paar schoenen, wanneer je 20 kilometer per week loopt, na een half jaar met elkaar af te wisselen. Je wisselt je 'oudere' en je nieuwe schoenen tijdens je training met elkaar af. Zo loop je de ene keer op een schoen met minder demping en de volgende training op een schoen met wat meer demping. Het voordeel? Je hertstelt makkelijker en je spieren/pezen/gewrichten hebben het makkelijker bij het lopen op een schoen met meer demping.

Je twee paar schoenen kunnen hetzelfde zijn, maar je kan ook gerust kiezen voor 2 paar verschillende schoenen. Ook kun je onderscheid maken in schoenen voor interval- en duurlooptrainingen of schoenen voor verhard of onverhard lopen.

Bij PK ontvang je € 20 korting bij aanschaf van een tweede paar hardloop-, wandel- of trailschoenen. Deze korting is persoonsgebonden en de schoenen dienen in een keer aangeschaft te worden. Niet geldig i.c.m. andere acties/kortingen.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Maak afspraak

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.