Menu
0

Hardloopschoenen heren

Hardloopschoenen heren

Hardloopschoenen heren zijn er in verschillende types, prijzen en kwaliteiten. De grote en belangrijkste vraag is, welke hardloopschoenen passen er nu het beste bij jouw lichaam, voettype en loopstijl? Je wilt natuurlijk wel zonder pijntjes kunnen hardlopen!

Hardloopschoenen heren kopen

Je lichaam moet 3 tot 5 keer je lichaamsgewicht opvangen tijden het hardlopen. Een verkeerd gekozen hardloopschoen kan grote gevolgen hebben. Een verkeerd gekozen schoen kan niet alleen pijntjes, blaren of rugklachten veroorzaken, ook kan het een vervelende en langdurige blessure veroorzaken.

Bij PK Runningshop worden onderstaande punten door een deskundige hardloopadviseur geanalyseerd d.m.v. een uitgebreide voet- en loopscreening. Deze screening is een service van PK en is gratis.
Maak afspraak

Hardloopschoenen heren | waar moet je op letten?

1. Je voettype
- Normale voet (voor- en achtervoet in neutrale stand, lichte welving van de middenvoet, knie en heup in neutrale stand, lichte holling onderrug).
- Platvoet (achtervoet staat niet naar binnen, middenvoet doorgezakt gewelf, voorvoet naar buiten gedraaid, de knie en heup iets naar binnen, rondere onderrug).
- Holvoet (achtervoet staat naar buiten, middenvoet verhoogd gewelf, voorvoet naar binnen, knie en heup naar buiten, toegenomen holling onderrug).

Houd hierbij ook rekening met overige aspecten, zoals een hallux valgus.

2. Breedte voet
- Normale breedte (D -leest)
- Smalle voet (B-leest)
- Brede voet (2E-leest)

3. Neutraal of antipronatie
- Neutrale hardloopschoenen heren: neutrale afwikkeling tijdens de landing. Je voet wikkelt op een normale, soepele manier en in een rechte lijn af van hak naar teen.
- Antipronatie hardloopschoenen heren: deze hardloopschoenen zijn voor jou geschikt wanneer je naar binnen kantelt tijdens het afwikkelen van de hak naar teen.
Bekijk neutrale hardloopschoenen heren of antipronatie hardloopschoenen heren op onze webshop.

4. Gewicht
Je lichaamsgewicht speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste hardloopschoenen. Iemand van 100 kilo heeft een andere schoen dan iemand van 70 kilo nodig. Een zwaardere loper heeft voornamelijk extra demping nodig in zijn hardloopschoenen.

5. Ondergrond
Op welke ondergrond loop jij hard?
- Zand, grond, gras, bergen, bos (advies: trailschoenen)
- Asfalt (advies: goed dempende hardloopschoenen)
- Atletiekbaan (advies: lichte wedstrijdschoenen/normale hardloopschoenen)

Naast de bovengenoemde punten is het ook erg belangrijk om rekening te houden met eventuele klachten, hardloopervaring en je loopstijl.

Hardloopschoenen heren aanmeten

Zoals hierboven beschreven zijn er veel punten waar je rekening mee moet houden om de juiste schoen te kunnen aanschaffen. Zelfs als je al een keer schoenen aan hebt laten meten bij PK Runningshop, kan een opvolgend type hardloopschoen ook erg zijn veranderd. Bestel daarom alleen schoenen via onze webshop als je zeker weet dat ze geschikt voor je zijn. 

Kom langs bij PK Runningshop voor een gratis voet- en loopscreening en deskundig 1-op-1 advies. Je betaalt hier niets extra's voor en je weet zeker dat je met de juiste schoenen naar huis gaat!
Meer informatie over hardloopschoenen aanmeten

We adviseren je om een afspraak te maken bij PK Runningshop om een lange wachttijd te voorkomen.


PK Runningshop | Dalwagen 43 | 6669CB Dodewaard | 0488-480350
✔ Aan de A15 ✔ Gratis parkeren voor de deur ✔ Gratis voet- en loopscreening ✔ Deskundig 1-op-1 advies

Lees hier meer over hardloopschoenen heren of neem contact met ons op via 0488-480350 of mail naar [email protected].

Maak afspraak

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis